Keramiska och stengodsplattor

Fler kategorier


När det gäller att klä på, skydda eller till och med dekorera väggar kan väggplattor vara den perfekta lösningen. Med vackra plattor blir tråkiga väggar den verkliga blickfångaren. Det beror alltid på vilken typ av väggplattor användaren väljer. Bra plattor ska ha en viss tjocklek så att de inte bryts för lätt. Men de får inte vara för tjocka, annars tar de för mycket utrymme. En hälsosam mediokritet finns. Det här är inte svårt med det stora urvalet av väggplattor.

De kommer i olika storlekar och naturligtvis med olika färger och mönster. Om du gillar det glatt ädel, kan du nå för vackert högglansplattor. Om barn är i hushållet rekommenderas en mattplatta, eftersom detta inte omedelbart visar varje fingeravtryck. Den kan också kombineras med olika väggplattor. Detta skapar attraktiva mönster som säkert inte alla har.


Väggplattor;

De finns tillgängliga på keramik, stengods, stengods eller porslin stengods. Man kan förvärva mosaikplattor, kan montera väggplattor, även som små eller medelstora mosaiker och även väggplattor från porslin bearbetas. Gemensamt för alla väggplattor är lederna och att dessa inte längre bara måste vara gråa är något som länge varit känt för varje hembyggare.
 

Hur hittar jag rätt väggplattor ?

Vilka är rätt väggplattor för matchande väggar är inte bara relaterade till naturen och användningen av de utrymmen där väggplattorna ska installeras. Men det här är det första att komma ihåg. De flesta väggplattor är traditionellt installerade i badrummet och i köket. I sådana rum är det viktigt att väggplattorna kan absorbera vatten och är lätta att rengöra. Vem vill installera sina väggplattor utomhus eller i rum med höga temperaturvariationer, vilket bör ta hand om att väggplattorna absorberar lite vatten, så kör inte i kallt väder.
Rummets storlek och ljusstyrka bestämmer också vilka väggplattor som väljs. Stora rum kan tåla stora väggplattor, men de som söker väggplattor för små mörka rum borde föredra mindre mönster och lätta väggplattor. När dessa viktiga problem är klar, är det äntligen dags att välja mönstret och materialet du vill ha för de nya väggplattorna.
 

Keramik är inte bara keramik

I badrum och kök används huvudsakligen enkla keramiska väggplattor. Men tegelplattor är väl lämpade som väggplattor i våtrum. De består av torrpressad keramik, som kan absorbera vattenbrunn. Stengodsplattorna är täckta med glasyr, som kan vara både genomskinlig och ogenomskinlig. Dessutom kan du välja mellan blanka, matt eller halvmatta väggplattor.
Särskilt bra är väggplattor av porslinsstengods. Keramiken, som användes här för produktionen, består av särskilt fint bearbetade råvaror. Den är mycket tätbränd, så du måste se till att det under installationen är så att mortel eller limhaltig plast är härdad. Porslin stengodsplattor är mycket svåra och har en tät yta. De är både färgade og utan glas. Dessa väggplattor absorberar endast mycket lite vatten, varför de är underbart lämpade för utomhusbruk.
En av de vackraste applikationerna av väggplattor är verkligen mosaiken. Specialisten särskiljer mellan medium mosaik och liten mosaik. Det är alltid ett konstverk bestående av små plattor, som kan monteras på väggen såväl som på golvet. Som regel är plattor av stengods, sällsynt porslinstensil eller stengods. Ofta limmade dessa små plattor till ett galler för enklare installation. En mosaik är alltid en blickfångare och ser väldigt ädel ut i synnerhet i samband med stora plattor. Förresten, inte bara i badrummet eller i köket. Även på ytterväggar är en sådan mosaik av väggplattor en fest för ögonen.
 

Så det blir ingenting att göra

Även om det fortfarande är lämpligt att använda gråa leder till golvet, finns det många alternativ för väggplattor. Men var försiktig, bara vem som färgade hans väggplattor bör vara uppmärksam på att ha så lite som möjligt skillnader i den gemensamma bredden. Här krävs noggrannhet och ordnad arbete.