Mosaik

Fler kategorier

Många tycker att det är roligt att göra om hemma, det finns dock många olika sätt som man kan göra det på utan att det kostar allt för mycket. Samtidigt så finns det väldigt mycket som man kan välja mellan. Det är bra om man funderar ut en stil som man vill ha i hemmet för att uppnå den känslan som man vill leta efter. En del vill ha ett mycket neutralt hem i grund och botten som de därefter ändrar form och känsla på genom exempelvis kuddar och gardiner i olika färger. Detta är ett mycket smart sätt att göra det på som dessutom gör att man kan byta stil i hemmet utan att det kostar allt för mycket.

Därför ska du tänka till lite när det är dags för dig att välja nya mosaik plattor eller ett nytt kakel, du kan nämligen spara mycket pengar på att välja rätt direkt och det finns mycket att välja mellan. När det kommer till mosaik plattor så finns det många olika stilar och det finns någonting som passar alla, detsamma gäller kakel plattor.

Det finns många olika typer av mosaikplattor och vilka man ska välja handlar delvis om vilket användningsområde som man har tänkt samt vad de ska bli utsatta för, mosaikplattor är små plattor som är tillverkade av glas, natursten eller av keramik. De är ofta mellan 15 millimeter upp till 100 millimeter i storlek och de levereras ofta på kartor av papper eller fiber, det är vanligt att man använder sig av mosaik plattor i både torra och våta utrymmen och de finns i många olika färger och stilar. För den som vill renovera sitt kök eller badrum så är mosaik plattor perfekt att bryta av stilen med och det är även lätt att torka av då det ofta har en glatt yta.

Man kan även ha mosaikplattor utomhus och när man väljer att skapa en pool, då är mosaik plattor perfekt på sidan men det är även perfekt med mosaik plattor i botten. Den mosaik som har ett nät på baksidan ska helst inte monteras i våtutrymmen. På grund av sättet som mosaik plattor levereras på är de mycket enkla att sätta upp.

Kakel är även det mycket populärt att använda sig av i kök och badrum och det är tillverkat av glaserat lergods. Man använder sig endast av kakel till väggar inomhus och dessa bör inte placeras utomhus då de som exempel kan spricka. Man bränner kakelplattor i 900 grader i tillverkningen. Fördelen med att väljakakel framför andra typer av material är som exempel att det är underhållsfritt, det innebär att när du väljer kakel så kommer du inte att behöva polera det med exempelvis polish i efterhand. Kakel finns i många olika färger och stilar och valfriheten är mycket stor när du vill arbeta med kakel. Det är vanligt att man använder sig av kakel i badrum då det gör så att det blir enkelt att städa och hålla rent samtidigt somkakel är tåligt och inte blir fuktskadat i våtutrymmen.